2013-09-12 15:10:47• hírek • Kocsis Zoltán

Feloldották a megállni tilos szabályt a Prahovei utcában

Amint arról szerdán beszámoltunk, a nap folyamán ismét összeült a Közlekedésbiztonsági Bizottság, amely a Szentvér (Grigore Ureche) és Rózsa (Trandafirilor) utcák egyirányusítása mellett több fontos, Szatmárnémeti közúti közlekedését befolyásoló változásról is döntött.

Ezek közül talán a legfontosabb, hogy a Prahovei utcában megszüntetik a megállni tilos szabályt. A változás a Prahovei, Százados (Dariu Pop), Inaului és Oituz utcák kereszteződésében található körforgalom és a Neajlov utca közötti útszakaszra vonatkozik.

Szintén fontos változás, hogy a jövőben semmilyen gépkocsi nem hajthat be a Felső-Szamos (Transilvania) utcában az ott lakókon kívül. Mielőtt bárki szívinfarktus kapna, gyorsan hozzátesszük, nem összekeverendő a Transilvania utca a Transilvania sugárúttal (bulevard) - utóbbinak régi magyar neve amúgy Alsó-Szamos utca.

A hajdani keresztségben a Felső-Szamos utca nevet kapó Transilvania utca egy kicsiny zsákutca a Gheorghe Dragos Gazdasági Líceum mögött, a Csatorna (Fantanii) utca és a vasúti sín között.

A harmadik változás pedig, hogy a nemrég felújított és átadott Noua utcában tilos behajtania a 3,5 tonna összsúlynál nehezebb gépkocsikkal.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: